top of page
Logo de Carme Miralles
Foto del escritorRedacció

Carme Miralles-Guasch: "avui comencem un camí d'aliança i compromís al servei de la UAB"

Actualizado: 29 may

Primera reunió amb l'equip de col·laboradors



Carme Miralles-Guasch ha convocat la primera reunió de persones que s'han volgut sumar a la seva proposta d'elaboració d'un nou projecte per a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha començat la seva intervenció agraint l’ajut de tothom que, des del compromís institucional, ha fet possible la configuració de l’equip.


"Proposarem a la comunitat universitària un projecte comú, en l'exercici de la nostra responsabilitat institucional"

Miralles-Guasch ha exposat les raons per les quals vol liderar un projecte sòlid que prepari la Universitat Autònoma de Barcelona per afrontar la seva setena dècada d’història.  “La meva decisió” - segons que ha dit- “és fruit d’una reflexió profunda gestada des de fa mesos, esperonada per diverses crides a assumir aquesta responsabilitat”.


Ha fet explícit que la configuració de l’equip ha estat fruit d’un procés molt laboriós, sempre suportat pel consell de col·legues de les respectives facultats i departaments. “L’equip, doncs,” -ha afegit- “el formeu persones avalades per companys i companyes -del professorat i del PTGAS-, que us consideren indispensables per dur a terme la tasca que haurem de desenvolupar”.


Miralles-Guasch els ha agraït la decisió d’acceptar la responsabilitat de cogovernar la universitat i de formar part d’un projecte que hauran de teixir en comú, amb tots els sectors interns i externs implicats. “Avui comencem un camí d’aliança i compromís al servei de la UAB " -ha reblat.


"Avui comencem un camí d'aliança i compromís al servei de la UAB"

També ha exposat els eixos principals del projecte, així com l'estructura bàsica de l’equip, que es dividirà en tres àmbits: Recerca i Innovació; Docència i Formació, i Comunitat, Governança i  Territori.  Miralles-Guasch ha insistit que, en l'actualitat, cal prioritzar l’atenció individualitzada de les persones per damunt les normes homogeneïtzadores i que cal cogovernar amb les direccions dels centres, dels departaments i dels instituts, com a única forma possible de gestió eficaç. Considera, a més, que és necessari establir polítiques de retenció del talent jove que vulgui treballar a la UAB, i reconstruir i reforçar les relacions institucionals de la Universitat, sobretot amb el territori del seu entorn.


La Universitat Autònoma de Barcelona té grans actius i un gran potencial docent, de recerca i de transferència. Cal aprofitar-los, exercint el lideratge que es mereix, ha insistit.



328 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page