top of page
Logo de Carme Miralles
Foto del escritorRedacció

Carme Miralles: "en les ciutats ens juguem el futur"

La catedràtica de Geografia de la UAB inaugura amb una conferència el seminari “Planificación Urbana para Ciudades Sustentables” de la Pontificia Universidad Católica de Chile.



Conferència Carme Miralles a la Pontificia Universidad Católica de Chile


La crisi climàtica obliga a un canvi de paradigma. I aquest canvi suposa (re)pensar les ciutats i establir estratègies d’actuació integrals. Així ho considera la catedràtica de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carme Miralles, que aquest dijous ha inaugurat amb una conferència magistral el seminari “Planificación Urbana para Ciudades Sustentables” de la Pontificia Universidad Católica de Chile.


Miralles ha exposat que les ciutats són els espais en els quals cal donar resposta als reptes de futur, com ara la crisi climàtica, les desigualtats o la superpoblació.  Fins ara, les polítiques públiques que han intentat abordar aquests problemes han estat sectorials; és a dir, han estat actuacions que no s’han aplicat  en conjunt i de manera integral, sinó que s’han implementat per separat.


La catedràtica de Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona ha exposat que la crisi climàtica és un fet que “forma part de la nostra vida quotidiana” i s’ha preguntat, “què fem amb les nostres ciutats? I en quina tipologia de ciutats podrem viure?”.  Miralles considera que el fenomen s’ha d’abordar des de la mateixa ciutat i no únicament des de l’àmbit dels experts climàtics. Considera que davant els nous reptes, el món acadèmic i els responsables de dissenyar i executar les polítiques públiques hauran “de conversar”. En cas contrari, les ciutats no es podran transformar.


També s’ha qüestionat si aquest canvi de paradigma està suficientment assumit en l’àmbit docent i com des del món acadèmic es pot ajudar els responsables del disseny de les polítiques públiques a integrar tots els coneixements adquirits.


Al llarg de la seva conferència, Carme Miralles ha formulat moltes preguntes i ha reconegut que les respostes s’han de donar de manera col·lectiva. “Tenim un repte impressionant i el temps ens encalça. El canvi climàtic no demana permís” – ha sentenciat-.


Si vols veure la conferència sencera, comença al minut 16:40:




55 visualizaciones0 comentarios

Bình luận


bottom of page