top of page
Logo de Carme Miralles
Foto del escritorRedacció

Carme Miralles: “Les enquestes de mobilitat avaluen la mateixa ciutat, la seva estructura i vida quotidiana”

La catedràtica de Geografia de la UAB ha participat en la presentació de la Encuesta de Movilidad Santiago 2024, conjuntament amb el Ministro de Transportes y Telecomunicaciones de Chile, Juan Carlos Muñoz, i d’altres personalitats.


Podeu veure la presentació de l'enquesta en el següent vídeo:






En la seva intervenció,  Carme Miralles ha destacat el valor d’aquest tipus d’enquestes com a instruments  per avaluar els canvis en els desplaçaments conjunturals que hi ha a les ciutats.

Considera que  “serveixen per a diagnosticar desplaçaments, però també avaluen la mateixa ciutat, la seva estructura i vida quotidiana”.  Miralles considera que són imprescindibles per al disseny de polítiques públiques.

 

Respecte d’aquelles persones que en destaquen el seu alt cost, la catedràtica de Geografia de la UAB afirma, contràriament, que són un estalvi perquè “és molt més car haver de dissenyar polítiques públiques sense informació”.


Miralles ha explicat l’experiència de l’Enquesta de Mobilitat que es fa cada any a Barcelona i àrea metropolitana des de fa més de 20 anys.  També ha exposat les característiques d’aquests tipus de treballs. Considera que han de ser representatives, periòdiques, comparables amb d’altres ciutats i, a més, col·laboratives. Això vol dir que administració pública i universitat han de participar plegats en la seva elaboració.


En la presentació de la Encuesta de Movilidad de Santiago 2024 hi ha participat el Ministro de Transportes y Telecomunicaciones de Chile, Juan Carlos Muñoz,  el Governador de la Región de Santiago,  Claudio Orrego,  la mateixa  Catedràtica de Geografia de la UAB, Carme Miralles i l’investigador principal del Centro de Desarrollo Urbano Sustentable (CEDEUS), de la Pontificia Universidad Católica de Chile, Ricardo Hurtubia.  



29 visualizaciones0 comentarios

コメント


bottom of page